Τραχανάς από πλιγούρι

traxanas-11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Υλικά 1ης φάσης

1 κιλό πλιγούρι

½  κιλό σιμιγδάλι

3 κιλά κατσικίσιο γάλα

1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και λίγο πριν αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνοντας τη φωτιά και ανακατεύονται συνέχεια μέχρι να πήξει (τόσο όσο και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς!).

Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Μέχρι εδώ εύκολα!
Μπορούμε να τον καταναλώσουμε έτσι φρέσκο, σαν σνακ. Είναι εξίσου νόστιμος και μπορεί να διατηρηθεί 3 έως 4 ημέρες σε σελοφάν στο ψυγείο.

Υλικά 2ης φάσης

Αυγουστιάτικος ήλιος
Μεγάλο τραπέζι
Σεντόνι βαμβακερό
Ειδικό κόσκινο-τρίφτης
Καλή παρέα
Μόνιμος φύλακας καθώς θα στεγνώσει ο τραχανάς, γιατί αποτελεί λιχουδιά για γάτες, σκύλους, μύγες, και λοιπά έντομα!

Εκτέλεση

Όταν κρυώσει λίγο ο τραχανάς τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και των απλώνουμε σε τραπέζι που έχουμε στρώσει με το βαμβακερό σεντόνι. 

Κάθε τόσο κόβουμε τον τραχανά με το χέρι μας σε πιο μικρά κομματάκια. Μετά από 4-5 ώρες περίπου που θα είναι απλωμένος στον ήλιο είναι έτοιμα να περαστεί από το κόσκινο, ώστε να πάρει την κανονική μορφή.

Για 2 με 3 μέρες το βράδυ θα φυλάσσεται μέσα στο σπίτι και την ημέρα θα στεγνώνει στον ήλιο. Αφού στεγνώσει καλά θα αποθηκευτεί σε γυάλινα βάζα σε σκοτεινό ντουλάπι, για να συνοδεύει πιάτα, πίτες αλλά και από μόνος του γίνεται μια καταπληκτική σούπα!

Αναζήτηση

Άλλα άρθρα

Επιλεγμένα προϊόντα

Κτήμα Λειβαδιώτη

Παραδοσιακό οινοποιείο σε 110 στρέμματα όπου φιλοξενούνται οκτώ ελληνικές ποικιλίες κρασιών

Μπίρα Μεθιά

Αν το ταξίδι ήταν γεύση, αυτή είναι μία: Μπύρα Μεθιά η παραδοσιακή ελληνική μπύρα Χαλκιδικής

halidiki-portal