ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

privacy

Για εμάς

halidiki-portal

Το portal είναι μια ιστοσελίδα με συγκεκριμένο χαρακτήρα: μεγάλη γκάμα περιεχομένου και θεματολογίας για κάτι συγκεκριμένο. Το portal έχει τη φιλοδοξία να παρέχει τα πάντα στους επισκέπτες!

Έτσι κι εμείς φιλοδοξούμε να ανοίξουμε διάπλατα την «πόρτα» του Νομού μας και όποιοι επισκέπτες εισέλθουν, καλοπροαίρετα, στο «σπίτι μας» να χαρούν μια άρτια και ζεστή φιλοξενία!

Γιατί το σπίτι μας είναι η Χαλκιδική, αφού είμαστε μια παρέα φίλων, βέροι Χαλκιδικιώτες, που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε εδώ, που λατρεύουμε τον τόπο μας και σαν στόχο για τη δημιουργία αυτού του site θέσαμε: να πείσουμε, ακόμα και τον/την πιο επιφυλακτικό/-ή, ότι το σλόγκαν “ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ” δεν έχει βγει τυχαία!

Θέλουμε ο επισκέπτης στο σπίτι μας (τη Χαλκιδική) να αισθανθεί σαν το σπίτι του, να του παρέχουμε όλες τις ανέσεις ώστε να χαλαρώσει, να διασκεδάσει – ακόμα και μέχρι πρωίας, ανάλογα τις αντοχές του, να ταξιδέψει, να γεμίσει μπαταρίες, να γευτεί τοπικά προϊόντα και φεύγοντας να έχει ήδη προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι του σε ένα άλλο μέρος του Νομού μας!

Προσδοκούμε να γνωρίσει όλα τα χωριά του Νομού μας, γιατί κάθε τόπος, όσο μικρός κι αν είναι, έχει τη δική του ομορφιά, τη δική του ιστορία κι ο επισκέπτης να ψάξει, να περιπλανηθεί, να ανακαλύψει…

Δεν φιλοδοξούμε να δώσουμε μόνο όμορφες εικόνες και ειδυλλιακές, αυτές θα τις πάρει φεύγοντας, έτσι κι αλλιώς ο καθένας επισκέπτης, στην ψυχή του και στη φωτογραφική μνήμη της συσκευής του. Φιλοδοξούμε μόνο να καταφέρουμε ο καθένας να δει για λίγο με τα δικά μας μάτια αυτόν τον τόπο!

Γιατί στα δικά μας μάτια η Χαλκιδική δεν είναι μόνο τα «πόδια της» και οι αμέτρητες παραλίες της!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι θάλασσα, ήλιος, κάμπος ασημοπράσινος, βουνά ελάτης, οξιάς και βελανιδιάς, ποτάμια με υδροβιότοπους και καταρράκτες, μοναστήρια και αγιασμένα χώματα.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι η μικρογραφία της Ελλάδας μας, το βουνό ενώνεται με τη θάλασσα και σε αποστάσεις ενός δεκαλέπτου μπορείς ν’ αλλάξεις παραστάσεις και τοπία.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι η παραλία με τα γαλάζια, βαθιά και καθάρια νερά που στην επόμενη στροφή του δρόμου συναντιέται με την παραλία με τα τιρκουάζ, ρηχά, ζεστά και απάνεμα νερά!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι οι αγριοκαστανιές, τα λιόδεντρα, τα άπειρα οπωροφόρα, οι υπαίθριοι μπαξέδες, το κουμαρίσιο ρακί, το μέλι, οι αμπελώνες. Είναι τα κλίκια, τα λουκάνικα με πορτοκάλι, τα τσιγαρίδια και οι γουρουνοχαρές, τα αγιορείσια ολόφρεσκα ψάρια, οι μυδοκαλλιέργειες, τα βότανα και τα αγριομανίταρα, το ελαιόλαδο και οι αγουροελιές της!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι οι άνθρωποι ντόπιοι και πρόσφυγες που ζουν αρμονικά χρόνια τώρα, βουνίσιοι ντόμπροι και αυθεντικοί, καμπίσιοι δουλευτάδες και καλοκάγαθοι, παραθαλάσσιοι, ευγενικοί και προσηνείς!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ είναι η εξώθυρα για το περιβόλι της Παναγίας, το Άγιο Όρος! Μεγάλη ευλογία!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να γνωρίσουμε κι εμείς μαζί σας τον ευλογημένο αυτόν τόπο, να γίνουμε συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό και ας ελπίσουμε να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις…

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Σημείωμα της κειμενογράφου:

Ο νομός χωρίζεται σε 5 Δήμους.

Θα ξεκινήσω ανοίγοντας «την πόρτα» της πρωτεύουσας του κάθε Δήμου, στη συνέχεια θα «ξεκλειδώσω» τα μεγάλα κεφαλοχώρια των Δήμων και μετά θα σας ταξιδέψω από χωρίον σε χωρίον, με ό,τι όμορφο γεμίζει τη διαδρομή αυτή!

Γιατί φεύγοντας θέλω μόνο το χαμόγελο του επισκέπτη να δω ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, τότε μόνο θα χαμογελάσει και η οικοδέσποινα…

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ!